Od 16. do 20. decembra 2013. godine, u našoj školi organizovali smo turnir u stonom tenisu. Jedini uslov za učešće bilo je da učenik ostvaruje igru i poznaje osnovna pravila u stonom tenisu. Učestvovalo je ukupno 15 učenika osnovne i srednje škole.
Učenici su bili podeljeni u dve grupe po kvalitetu igre, bez obzira na pol i uzrast, odnosno razred. Igralo se po sistemu svako sa svakim, na dva dobijena seta. Za svaki osvojen set učenik je dobio po jedan bod. Na kraju turnira sabiranjem bodova sačinjena je ranglista.
Pobednik turnira dobio je pehar, drugo i trećeplasirani srebrnu, odnosno bronzanu medalju.

Opširnije...

Predstojeće novogodišnje praznike i pretprazničnu atmosferu učenicima naše škole upotpunili su paketići i dve novogodišnje priredbe. Za učenike koji nastavu prate u objektu u ulici Radoja Domanovića 98. njihovi drugari iz Doma škole i vaspitači su pripremili Novogodišnju priredbu u sredu, 18.12.2013. godine. Tom prilikom je Apoteka "Lav" organizovala druženje uz mađioničara i poslastice. Dok su deca iz predškolskih grupa i učenici osnovne škole iz objekta u ulici Apatinski put 29. u petak, 20.12.2013. godine, izveli predstavu "Raša i Deda Mraz", koju su pripremili sa svojim nastavnicima. Svim učenicima uručeni su paketići koje su donirali  humanitarna organizacija "ADRA" i Gradska uprava Sombor.

Opširnije...

U četvrtak, 19.12.2013. godine, za učenike naše škole održana je radinica pod nazivom "Preduzetništvo-profesionalna orjentacija" u trajanju od dva školska časa.
Na ovoj kreativnoj radionici učenici su izrađivali predmete koje mogu da plasiraju i prodaju za Božić i Novu godinu. Izrada venčića od novina, sejanje žita i izrada ukrasa za Božić. Radionicom su bili obuhvaćeni svi obrazovni profili. Svi učenici su bili aktivni i učestvovali u radu. Na kraju radionice, učenici su ocenili uspešnost i mogućnost da jednog dana samostalno izrađuju ovakve predmete.

Opširnije...

Da je projekat „Jednaki u igri“ bio uspešan, baš onako kako su ocenili svi učesnici projekta, potvrđeno je i na analizi, nedavno održanoj na mestu dogadjanja, u školi. U prilog tome govori i činjenica da se nakon analize, u neformalnom razgovoru, došlo do ideje o pokretanju novog projekta. Od ideje do realizacije je prošlo tek nedelju dana, a novi projekat je već u toku. Ovoga puta se radi o projektu, koji ima za cilj da zainteresovanim nastavnicima škole pruži priliku da nauče nešto o programiranju na jeziku Java. Na taj način, pisanjem sopstvenih programa, neophodnih za nastavu, nastavnici će doprineti kvalitetnijoj i savremenijoj nastavi.    
Prilagođeno vremenu i nastavnoj tehnologiji, učesnici projekta će nastavu uglavnom pratiti putem interneta i elektronske učionice, iz školskog kabineta ili od kuće. Pored radio kluba, partner u projektu je Elektrotehnička škola, koja je omogućila pristup svojoj elektronskoj učionici, neophodnoj za realizaciju projekta.

Opširnije...

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice mr Andor Deli organizovao je prodajni bazar rukotvorina štićenika škola za učenike sa smetnjama u razvoju na teritoriji AP Vojvodine, koji se održao u petak, 13. decembra 2013. godine, u holu zgrade Vlade AP Vojvodine. Učenička zadruga "Pčelica" je uzela učešće na prodajnom bazaru preyentacijom radova učenika naše škole. Cilj ove manifestacije bio je promovisanje i nagrađivanje rada ovih specijalizovanih ustanova obrazovanja i vaspitanja, ali i pružanje prilike posetiocima bazara da pokažu humanost na delu.

Opširnije...

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.