Skip to content

Naslovna Vesti Oplaneti se, sačuvaj planetu
Oplaneti se, sačuvaj planetu Štampa
utorak, 05 septembar 2017 20:49
Podesite željenu veličinu slova

Projekat ‘Oplaneti se, sačuvaj planetu’ je sa realizovan  od  marta  do jula 2017.​ godine. Cilj projekta je bio  razvoj ekološke svesti i odgovornosti prema životnoj sredini, kao i podsticanje dece, sa i bez smetnji u razvoju, da više vremena borave u prirodi, budu fizički aktivni i na taj način brinu o svom zdravlju, stiču naviku da čuvaju prirodu i da prihvate drugačije od sebe kao ravnopravne članove društva.

Kroz rekreativne šetnje i razne tipove aktivnosti u samoj prirodi  razvijala se ekološku svest kod dece, jer ako ih u ranijem uzrastu naučimo da se odgovorno ponašaju prema prirodi, takvo ponašanje će postati navika, tj. održivo i od neprocenjivog značaja za životnu sredinu, pa samim tim i za njih same.


Tokom letnjeg raspusta u dane vikenda realizovane su aktivnosti kojima smo :

razvijali  ekološku svet i odgovorno ponašanje prema prirodi,konkretnim akcijama doprinosili unapređenju životne sredine,podsticali inkluziju tj. zajednički rad i druženje deca sa i bez smetnji u razvoju i dece bez roditeljskog staranja,podsticali fizičku aktivnost dece i kod njih razvijali radne navike,razvijali aktivistički duh, društvenu odgovornost i zajedništvo.


U Projekat" Oplaneti se,  sačuvaj planetu" bila su uključena deca iy svih osnovnih škola u Somboru , deca ŠOSO sa domom " Vuk Karadžić" i deca iz Doma za decu i omladinu " Mika Antić" Sombor.

Nosilac Projekta je Centar za razvoj obrazovanja i nauke " Planeta Sombor ", a projekat je podržala Trag fondacija.

35.jpg37.jpg24.jpg31.jpg28.jpg21.jpg30.jpg33.jpg23.jpg39.jpg17.jpg32.jpg38.jpg11.jpg34.jpg27.jpg12.jpg29.jpg26.jpg36.jpg

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE


Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma