Skip to content

Naslovna Vesti Veliki lov na biljku
Veliki lov na biljku Štampa
sreda, 17 maj 2017 20:54
Podesite željenu veličinu slova

Tokom aprila i maja meseca  učenici su učestvovali na radionicama koje se odnose na upoznavanje osnovnih karatketristika biljaka iz okruženja, osnovnih delova biljaka, kao i uslove u kojima se biljka razvija.

1.    ŽIVOTNI CIKLUS BILJKE

Radionica medjunarodnog karaktera koja je realizovana zajedno sa učenicima iz bratske  škole iz Baje – učenici su učestvovali u aktivnostima koje su podrazumevale učenje osnovnih delova biljaka, načine razmnožavanja biljaka( igra karticama u kojoj učenici treba da povežu seme sa biljkom koja mu odgovara). Ovom prilikom učenici su izrađivali male Žurnale prirode . takodje deo učenika bavio se izradom Žurnala prirode koji se odnosi na životinje iz okruženja.

2.    ŽIVOTNI CIKLUS BILJKE – POSADI SVOJU BILJKU I PRATI JE

Aktivnost u kojoj učenici uče da su biljke živi organizmi i da o njima treba brinuti, kao i da postoje određeni uslovi pod kojima biljka raste i razvija se . Učenici su ovom prilikom posadili biljke stavljajući ih u različite uslove u kojima će pratiti njihov napredak. Učenici će svoje dnevnike praćenja uredno voditi uz pomoć nastavnika.

Učenici su n praktičnoj radionici imali zadatak da selektuju delove biljke , opišu šta je to
biljki potrebno da bi se pravilno razvijala i rasla.
Nakon toga svaki učenik je sadio seme cveć ili semem pasulja kao svoju biljku koju ima
zadatak da prati.

3.    RAZVRSTAVANJE I KLIJANJE BILJAKA

Jedna grupa učenika radila je na izradi panoa „Seme biljaka“ koje su povezivali sa slicicom na kojoj je prikazan sam izgled biljke . Takođe u okviru ovoga učenici su učili o životnom ciklusu biljke .

4.    Dodatna aktivnost  „PEČAT PRIRODE“ odnosila se na izradu različitih otisaka biljaka u das masu – na  kojoj su  se nakon sušenja videli otisci svakog lista , cveta, grane , drugih delova biljke koje su učenici u pomenutu masu utiskivali. Učenici su na taj način učili da svaka biljka ima različit otisak, kao što svaki čovek ima različit otisak prsta. Na taj način učenici su učili raznovrsnost karakteristika biljnog sveta.

U okviru ovih aktivnosti učenici su imali priliku da igraju IGRU MEMORIJE – upoznavanje sa različitim vrstama i sortama biljaka koje koristimo u ishrani ili od njih dobijamo određene proizvode koji se kasnije upotrebljavaju .
Svi izrađeni materijali nalaze se u školi i učenici ih koritse u daljem radu.

zurnal 2.jpgzurnal 1.jpgzivotni ciklus billjke 1.jpgzivotni ciklus biljke 2.jpgzivot biljke pratimo.jpgucimo o biljkama1.jpgstabla u ucionici.jpgseme i biljka.jpgrazvrstavanje i klijanje semena.jpgpecat prirode.jpgmaterijali.jpgkako raste biljka 4.jpgkako raste biljka 3.jpgkako biljka raste 2.jpgkako biljka raste 1.jpgizgled hola skole.jpgigra memorije voce povrce.jpgdelovi biljke.jpg

#thegreatplanthunt  #ToyotaEurope   #EcoSchools

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE


Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma