Skip to content

Naslovna
Vuk Karadžić - Aktuelnosti
PREKOGRANIČNA SARADNjA Štampa
Vesti
četvrtak, 27 mart 2014 12:36
Podesite željenu veličinu slova

U okviru prekogranične saradnje, 26.03.2014. g. tročlana delegacija iz škole posetila je bratsku ustanovu u Baji u Mađarskoj sa kojom imamo višedecenijsku uspešnu saradnju. Zabavište, Osnovna škola, Specijalna stručna škola, Internat, Jedinstvena ustanova za zdravstveno-pedagošku metodiku i Dečiji dom u Baji, organizovao je tog dana međunarodnu konferenciju pod nazivom Život osoba sa invaliditetom nakon završetka obrazovanja. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Mađarske, Srbije i Nemačke. Nastavnica Marija Jurišić zainteresovala je prisutne svojim izlaganjem o našoj ustanovi, posebno o radu Dnevnog boravka kao vidu socijalne zaštite mladih i odraslih osoba sa invaliditetom u opštini.

Opširnije...
 
Obeležen Dan gorana Štampa
Vesti
četvrtak, 27 mart 2014 06:15
Podesite željenu veličinu slova

U četvrtak, 20.03.2014. godine predstavnici Pokreta gorana iz Sombora posetili su ŠOSO sa domom „ Vuk Karadžić“ i družili se sa učenicima u radionici na temu „Život jednog drveta“.
Aktivnosti koje su realizovane bile su posvećene obeležavanju DAN GORANA. Predstavnici Pokreta Gorana poklonili su učenicima tri sadnice omorike , koje su zajedno posadili u dvorištu škole.

Opširnije...
 
Radionice starih i umetničkih zanata Štampa
Vesti
subota, 22 mart 2014 16:24
Podesite željenu veličinu slova

Učenici naše škole su od 18. do 20. marta 2014. godine bili u prilici da posete Udruženje starih, umetničkih zanata i domaće radinosti u Somboru. Gostoljubivi domaćini su, tokom ovih dana, organitovali radionice koje su za temu imale izradu lutkica od krpe, izradu nakita od kože, izradu svatovskih cvetića,  decoupage tehniku ukrašavanja predmeta od različitih materijala, izradu i oslikavanje stalaka za ključeve od drveta i izradu i ukrašavanje parafinskih sveća. Saradnja Udruženja i naše ustanove je postala već tradicija, koja će se nastaviti i nadalje na obostrano zadovoljstvo.

Opširnije...
 
Uspešno završena obuka plivanja Štampa
Vesti
utorak, 11 mart 2014 06:29
Podesite željenu veličinu slova

Ove godine obuka plivanja za učenike četvrtog razreda trajala je od 24. februara do 7. marta. Program rada je bio individualizovan i prilagođen razvojnim sposobnostima učenika. Prvi cilj obuke je bio bezbednost plivača, potpuno poverenje i samopouzdanje u vodi, a učenje tehnika plivanja je usledila nakon toga.
Plivanje je aktivnost koja je pogodna za osobe sa posebnim potrebama, jer jača njihovu fizičku sposobnost i povoljno utiče na mentalno stanje, socijalnu inkluziju i zdravlje.
Svoju obuku plivanja učenici su završili polaganjem i dobijanjem diploma o završenoj obuci.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 61 62 63 64 65 Sledeća > Kraj >>

Strana 63 od 65


Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma