U Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ u Somboru, 14. oktobra 2020. godine, obeležen je međunarodni Dan devojčica u organizaciji školskog Tima za profesionalnu orijentaciju. Isti dan je odrađena i poseta učenika srednje škole pripremnog razreda mašinskoj radionici. Cilj nam je bio da otklonimo predrasude o tradicionalno „muškim“ zanimanjima i da se učenici pripremnog razreda upoznaju sa zanimanjem bravar. Učenici su uzeli aktivno učešće u radu, koristeći raznovrsne mašine i alate na veliko zadovoljstvo svih. Dan devojčica se organizuje kako bi se prikazalo da i za devojčice postoji više mogućnosti prilikom odabira profesije. Posebno u onim profesijama gde žene nisu dovoljno zastupljene, da bi napravile kontakte i bile inspirisane za rad u tim oblastima. Povećava se svest o rodnoj nejednakosti sa kojom se suočavaju devojke širom sveta na osnovu njihovog pola.

Opširnije...

 

Dana 13.10. našu Školu su posetile koleginica Marijana Bogdanović, iz somborske Tehničke škole sa majkom Vidom Mašić. Poseta je upriličena povodom želje pokojnog Žarka Mašića da učenicima ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić" poklone kareoke zvučnik kako bi kvalitetnije realizovali nastavu, slobodne aktivnosti... Uz sve mere zastite učenici su ih sa osmehom na licu dočekali. Prigodnim pesmama isprobali smo kareoke i na radost svih obećali nastavak saradnje. Pala je i koja suza onako skriveno od pogleda dece. U znak zahvalnosti, goste smo darivali sa prigodnim poklonima učeničke zadruge " Pčelica ".

Još jedan od primer dobre prakse i saradnje koji ćemo pamtiti.
 
U sklopu Dečije nedelje u školi u Bačkom Monoštoru održale su se kreativne radionice u nižim razredima. Učiteljice su sa svojim učenicima pravile didaktičke igračke za dečaka koji pohađa prvi razred, kojem koleginica Marija Golub pruža defektološke tretmane. U odličnoj saradnji sa učiteljicom, uz njene predloge i sugestije, osmislili su zanimljive didaktičke igračke koje će detetu biti od koristi. Radionice su uspešno realizovane.

 

Protekle nedelje našu Ustanovu posetile su gospođe Andjelka  Djokic  i Ruzica Kljajić. Ove dve divne dame donele su nam u poklon šivene zaštitne maske, nešto što nam je svakako veoma potrebno u ovim danima epidemije. Gospodja Andjelka je provela svoj radni vek kao modni kreator u Parizu i sada provodi bezbrižne penzionerske dane u našem Somboru. Ružica Kljajić je poznata somborska  književnica koja je kao i mnogo puta do sada i  ovom prilikom Školi poklonila  knjige iz svog književnog opusa. Svaki učenik naše škole kao i zaposleni od dobročiniteljki je dobio predivnu ručno rađenu masku i na tome im neizmerno hvala! 

Opširnije...

Učenici naše škole učestvovali su na manifestaciji "Dani inteligencije" od 12. do 16. oktobra u organizaciji Mense Srbije, prijavljeni sa aktivnošću po nazivom " Mogu i ja, probaj i ti! ". Učešće je uzelo 19 učenika škole. 

Opširnije...


Proslavili smo malu i veliku maturu 25.06.2020., lepo se proveli i to sve uz pomoć naših dragih prijatelja:
 
  • Poslastičarnica "Dubrava"
  • Poslastica "Gojko"
  • Poslastičarnica"Silvija "
  • Pekara" Mara-kora"
  • Coffee-Centar
  • "Amigo" kafa
  • Jelena Stričević LunaS
  • D-Market
  • DOO Sreća
  • Kaya plus
 
Nasi dragi maturanti bili su lepi ,nasmejani a to im od srca zelimo i u buduce!
 
20200629_165459.jpg20200629_165615.jpg20200629_165734.jpg20200629_165842.jpgIMG-7d417ece2b5d7c961ad9d098f47f9d38-V.jpg
 
 

Potkategorije

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.